Tarvitaanko oppimateriaaleja internetin aikakaudella?

Oppikirjailijat faktahommissa -podcastin kolmas jakso on julkaistu
Oppikirjailijat faktahommissa -podcastin kolmannessa jaksossa pohditaan, mihin oppimateriaaleja tarvitaan, jos kaikki tieto löytyy internetistä. Millainen oppimateriaali on hyvä opettajan näkökulmasta? Entä opiskelijan? Miten oppimateriaaleissa huomioidaan erityisryhmien tarpeet? Vieraina ovat oppikirjailija, opetusharjoittelun ohjaaja ja äidinkielen lehtori Helena Ruuska sekä oppikirjailija ja filosofian, terveystiedon ja uskonnon lehtori Tiina Lehtinen. Podcastin juontaa Baba Lybeck.
Oppikirjailijat faktahommissa -podcastissa tavataan oppikirjailijoita ja keskustellaan oppimisen ajankohtaisista ilmiöistä. Ensimmäisessä jaksossa käsiteltiin oppimateriaalien tekemistä ja oppikirjoihin päätyneitä mokia. Toisessa jaksossa puhuttiin siitä, kuka päättää oppimateriaalien sisällöistä. Tulevien jaksojen aiheita ovat mm. pitääkö digioppijan ruutuajasta olla huolissaan sekä miltä näyttää oppimateriaalien tulevaisuus.
Suomen tietokirjailijoiden Oppikirjailijat faktahommissa -podcastin toinen jakso julkaistiin tänään 3.11. Podcastia voi kuunnella maksutta eri alustoilta, kuten Spotifysta ja Applen podcast-sovelluksesta. Kuuntele podcastia Spotifyssa täällä.
Suomen tietokirjailijoiden aiemmassa Faktahommissa-podcastissa puhutaan tietokirjallisuuden ajankohtaisista ilmiöistä, tietokirjojen kirjoittamisesta sekä kuullaan lukuvinkkejä. Jaksoissa käsitellään mm. epäonnistuneita tietokirjoja, tietokirjailijoiden kokemaa häirintää, true crime -kirjojen etiikkaa, miten tietokirjailijaksi tullaan ja mitä elämäkerturi saa sanoa. Vieraina on tietokirjailijoita, jotka paljastavat taustat tarinoidensa takaa. Myös Faktahommissa-podcastia voi kuunnella Spotifysta.
Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296 | Oppikirjailijat faktahommissa -podcast | Faktahommissa-podcast |