
Anu Hopia
Olen taustaltani elintarvikekemisti ja tutkinut ruokaa ja ruokailua 1990-luvulta lähtien. Lisäksi olen popularisoinut tutkimusaihettani erityisesti ”Keittiön kemia”- tai ”molekyyligastronomia” -teemoilla. Popularisointityö on ollut kirjoja, luentoja, kursseja, työpajoja, jne. Tutkimukseni ja popularisointityöni lähtökohtana on erityisesti ruoan nautittavuus sen muita arvoja (terveellisyys, kestävä kehitys, …) unohtamatta. Teen tiivistä yhteistyötä useiden keittiömestareiden kanssa ja muun muassa vetänyt ”luonnontieteellistä ruokaklubia” (MG klubi) yhdessä keittiömestari Tatu Lehtovaaran kanssa vuodesta 2009 lähtien. Klubitapaamiset ovat kaikille avoimia, ja niistä voi lukea lisää blogistani www.molekyyligastronomia.fi.
Blogi www.molekyyligastronomia.fi